Diensten

Met welke van mijn diensten kan ik je helpen met jouw business?

 
Mensen vragen me wel eens: ‘Wat ontwerp je eigenlijk als grafisch vormgever?’ Mijn antwoord is simpel: ‘Eigenlijk bijna alles wat bedrukt kan worden of wat digitaal te zien is’.
 
We hebben zonder dat we het door hebben een wereld van grafische vormgeving om ons heen. Van gevelreclame tot pizzadoos, van appje tot bankpas. Ik leg je hieronder graag uit met welke van mijn diensten ik je vooruit zou kunnen helpen.
 

Waar liggen mijn sterke krachten?

De combinatie van het creatieve van grafische vormgeving en de technische realisatie (dtp) van marketingmiddelen is waar mijn vaste klanten me het meest voor kiezen. Dan sta ik echt het meest in mijn kracht.
 
Ik krijg het meeste energie van werken op verschillende locaties, met verschillende opdrachtgevers en verschillende soorten opdrachten. Lekker samenwerken aan een grotere opdracht of interim project brengt me het meest in mijn element.
 
Met mijn creativiteit voeg ik graag waarde toe aan mijn klanten. Mijn meerwaarde laat ik zien in mijn betrokkenheid, nauwkeurigheid, verantwoordelijkheid, communicatie en het halen van deadlines.
 

Welke projecten doe ik zoal?

Het grote deel van mijn werktijd besteed ik aan het ontwerpen van drukwerk of print zoals magazines, posters, advertenties, folders of huisstijlen. Het andere deel werk ik aan digitale projecten zoals websites, video editing, animaties, HTML5 banners, vullen van WordPress websites of ontwerpen van social posts.
 
Ik doe dit al jaren voor grote bekende merken, maar ook voor MKB en start-ups. Er zijn in de loop der jaren zó ontzettend veel opdrachten op mijn pad gekomen dat ik de tel kwijt ben geraakt. Vaak overlapt offline en online elkaar ook en is op dat vlak voor mij niet eenvoudig te scheiden. Daardoor meng ik onbewust zowel online -als offline klussen. Ik ben door mijn brede kennis en vaardigheden op vele terreinen in te zetten. Ik vind dit één van de aspecten die mijn vak zo aantrekkelijk maakt.
 

Maar heb ik dan precies vormgegeven?

Ik heb al verteld dat de schaal en diversiteit van opdrachten is het wat lastig om op te sommen. Maar ik ben niet de flauwste… Ik geeft je hieronder een kleine indruk. Wil je weten wat er nog meer mogelijk is? Je kunt me vrijblijvend bellen, appen of mailen.
 
 

Print


Vormgeving

Grafische vormgeving/dtp van onder andere jaarverslagen, folders, flyers, magazines, visitekaartjes, brochures, advertenties etc. Aan creativiteit heb ik geen gebrek. Waarmee ik wil zeggen dat ik het meest op mijn gemak ben zodra er een leeg vel papier voor mijn neus ligt. Dat ik uit enthousiasme niet kan wachten om dit tot leven te brengen met een strakke, professionele stijl. Ik wordt helemaal gelukkig als ik de doelstellingen van mijn klant heb kunnen nastreven. En nóg meer als ik de verwachtingen heb kunnen overtreffen. Maar ik ben ook zeer gemotiveerd wanneer ik halverwege een bestaande opdracht in mag vallen. En daarbij; alles op tijd, altijd volgens afspraak en tot ieders tevredenheid. Sterker nog; ik lever het liefst meer dan dat je verwacht had.

DTP

Van toegepaste vormgeving tot in detail, technisch voorbereiden, nauwkeurig uitvoeren van correcties en realisatie / drukklaar maken tot en met het uitleveren van bestanden aan drukkerijen of printservices.
 
Mijn taak is om de klant te ontzorgen en dat hij krijgt wat hij verwacht. Deadlines zijn belangrijk voor mijn klanten en ik zorg ervoor dat deze worden gehaald. Soms is het wat schuiven tussen opdrachten, maar uiteindelijk heb ik nog nooit over een deadline heen hoeven stappen zonder problemen.

Branding, logo’s, corporate design & identity.

Ik besteed aandacht aan het verdiepen in je bedrijfsstrategie of businessmodel. Pas dan kan ik onderbouwd het design van je bestaande of nieuwe merk opzetten. Het is belangrijk voor de consistentie van je merk dat in een huisstijlhandboek elementen zoals lettertypen, gebruik van het logo en do’s & don’ts worden opgenomen voordat het wordt toegepast door derden. Structureren van de huisstijlregels en huisttijlarchitectuur zijn essentieel om verwarring te voorkomen en extra duidelijkheid aan te brengen. Ook verkorte varianten van brandguides kun je aan me toevertrouwen en toe design ik ook brand material voor de ZZP’ers of kleinere organisaties. Het is gebleken dat deze partijen ook baat hebben bij duidelijke guidelines binnen hun huisstijl.

Online / video


Webdesign / Digital

Ik ontwerp websites met een pixel perfect layout, maar ook pakkende landing pages of e-mailings met een heldere call to action (digitale nieuwsbrieven). Ik bied je de mogelijkheid dit met- of zonder CMS (WordPress) te laten realiseren. Ik kan je bestaande of nieuwe WordPress website opnieuw met content vullen. Ik maak hierbij ook gebruik van wat basic HTML/CSS skills. Dat doe ik met aandacht, nauwkeurigheid en snelheid. Zo worden je kosten op een efficiënte wijze beperkt en dat is gunstig voor je business.
 
Desgewenst vul ik de content van je website en voeg ik keywords toe die gunstig zijn voor een optimale vindbaarheid in Google. Afhankelijk van de complexiteit van de opdracht schakel ik mijn netwerk van web developers of online marketeers in.
 
Ik geef ontwerp ook digitale magazines (ePubs of Folios), waarin interactieve elementen zijn verwerkt in combinatie met tekst en beeld. Dit kan een interessante aanvulling zijn voor personeelsbladen of periodieken. Deze interactieve magazines worden vaker gelezen dan een pdf-je.
 
Ik heb de laatste jaren veel ervaring opgedaan met het design van interactieve HTML5 banner campagnes. In de bestanden van zo’n banner kan ik ook de scripts aanpassen zodat ze gereed zijn voor upload naar een CND advertentie platform.
 

Foto / Video

Je kunt me inhuren voor eenvoudige digitale fotografie of video opname. Wel altijd in combinatie met beeldbewerking of video editing. Afhankelijk van de complexiteit van de opdracht zet ik mijn netwerk van fotografen, visagisten, stylisten, cameramannen of productieteams in om samen je projecten tot op het hoogste niveau af te werken.
 

Motion Graphics / Animaties

Ik vind het heerlijk om een After Effects animaties te maken met stopping power. Je kunt me inhuren voor 2D animatie projecten, informerende video, introductiefilms, aftitelingen, intro’s of lower thirds. Binnen deze diensten zorg er voor dat ik tijdens het editen de timing van voice-overs of muziek synchroon lopen met de bewegingen. Eventueel kan ik dit aanbieden in combinatie met basic video opnames.
 

E-mailing / eDM

Een effectieve methode om je prospects en klanten te bereiken is e-mail marketing. Ik ontwerp eerst je e-mailing in bijv. Photoshop en implementeer het daarna in MailChimp of ander e-mail pakket. Zodra jij je adressenlijst hebt aangeleverd kun je in no-time je eerste mails versturen. Ik werk het meest met MailChimp maar in overleg ook met andere e-mail programma’s. Deze werken vaak op een soortgelijke wijze.
 

Software


Adobe CC 2014
› Indesign
› Photoshop
› Illustrator
› Premiere
› After Effects
› Edge Animate
› Hype

Mac
› Keynote
› Numbers
› Pages
› Garageband
› iMovie
› Hype
› Sketch

Microsoft
› Powerpoint
› Excel
› Word