10 tips voor low-budget webdesign

Als je een website bezit, wil je dat ie goed bezocht wordt. Dat het een plek is waar je doelgroep graag verblijft voor onder andere wat info, entertainment ect. Klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het zou over het algemeen een uitgangspunt van een goede website moeten zijn.Maar om het maximale uit het design te halen met minimale financiële middelen moet je slim te werk gaan. Je kunt iemand aan de slag zetten voor een laag bedrag of je zet jezelf aan het werk door je te verdiepen in bijv. WordPress.

 

Al met al zul je van tevoren een beeld moeten hebben hoe je website eruit gaat zien en wat je er mee wil gaan bereiken. Met deze tips hoop ik dat je je beseft dat je met een laag budget ook een hoge impact kunt bewerkstelligen. Dus daarom deze 10 tips voor low-budget webdesign:

 

  1. Maak langere teksten zo veel mogelijk zwart of grijs. Een koptekst mag kleur bevatten, als deze maar leesbaar blijft.
  2. Vermijd extreem felle kleuren. Behalve als je een goedkope uitstraling wil voor je site.
  3. Kies een goed leesbaar lettertype voor je leestekst en koptekst. Google heeft een uitgebreide set fonts die je gratis kunt integreren in je website.
  4. Gebruik geen hele donkere achtergrond. Bij voorkeur een lichtgrijze of witte.
  5. Kies afbeeldingen die het best bij je product of dienst passen. Streef naar een originele afbeelding van hoge kwaliteit en voorkom een ongeloofwaardige uitstraling.
  6. Neem de bestaande huisstijl als leidraad voor je webdesign. Samen met de website vormt dit een eenheid, wat weer goed is voor een sterker imago.
  7. Hanteer een grid die de elementen visueel mooi met elkaar verbinden. Probeer verticale lange kaders met veel tekst te vermijden.
  8. Probeer sowieso veel tekst te vermijden op je homepage. Deze kun je beter kwijt in een vervolgpagina.
  9. Laat je inspireren door andere websites of kijk wat je concurrenten doen. Dit zijn de websites die een hogere positie in de Google ranking hebben.
  10. Hou het simpel.